вторник, 25 октября 2016 г.

                    Серед  учнів  5 - 9  класів  провели   опитування
                                                           

                                     



             
                                                 Деякі відповіді учнів: 









  Так давйте з’ясуємо, навіщо ж потрібні книги, що вони дають людині? 
                                                         Що дає книга?
 Книга дає не тільки знання про світ, долі людей, історичні події, навколишньої природи. Вона містить в собі здатність формувати власний світогляд, заглянути до себе в душу, сопережить, відчути і розчинитися в потоці часу, знайшовши там своє місце і призначення. Здатність книги лікувати душу помічено ще древніми.
З початку появи писемності з’явилися і письмена, які передавали ту, чи іншу інформацію на камені, папірусі, амфорах, посуді, металевих предметах, монетах. Найдавнішою і значущою книгою для людства, була Біблія. Інтерес до Біблії не вичерпається навіть до кінця часів. Біблія-це Святе письмо, Боже послання людям всіх поколінь через посередників пророків. Протягом тисячоліть Біблія була найбільш читаною книгою в світі.
Більшість людей, які називають себе християнами, починали свій життєвий шлях, під читання рядків з цієї Книги. Під читання Біблії людина відходила і в інший світ.
З часом, в епоху масового просвітництва, значення книг у житті людини зросла в значній мірі. Без книг неможливо було отримати освіту, за ступенем начитаності можна було судити про його інтелігентності. Книги значно розширюють словниковий запас людини. Читаючи, він мимоволі запам’ятовує написання слів, стає грамотніше.
Читання книг допомагає спілкуванню. Начитаній людині легше організувати свою власну мову, правильно вибудувати фрази, скласти переказ небудь події або сюжету щойно переглянутого фільму.
У його промові відсутні слова-паразити, а думки не плутаються, як мухи в павутині недорікуватості. Начитані люди в житті завжди більш успішні. Одним з посібників його успіху є книга посередник між людиною знаючим і цілеспрямованою, яка цікавиться особистістю, яка шукає ці знання. Люди різних професій, з цікавою долею, які пройшли тернистий шлях від невдач до стабільності й успіху, довірили інформацію папері написали безліч книг, поділившись з нами своїм досвідом і мудрістю, щоб ми, надихнувшись їх життєвим подвигом, внесли корективи у свою життєву філософію. Книги, завдяки людям, котрі створюють їх, натхнені, налаштовують нас на щиру бесіду, дають нам масу незабутніх вражень, позитивних емоцій, є нашими співрозмовниками, згладжуючи самотність.
Вони є відданими друзями і терплячими мовчальники в наші непогідні хвилини невдач і лих. Книга є великим помічником, підштовхуючи нас до сміливих починань, освячуючи похмурі дні променем зародилася надії на майбутнє.
Вплив книги на долю людини величезний, а значить і на долю всього людства, і переоцінити це неможливо!


Комментариев нет:

Отправить комментарий