четверг, 10 мая 2018 г.

  8 Травня - день пам'яті і примирення 
 9 травня – День Перемоги


Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги
     Вже минув 73 рік з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз.
 Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.
   8 Травня - день пам'яті і примирення. Вклонімося усім полеглим, схилимо голови в журбі й задумі. Покладімо квіти до могил, в молитві пом'янімо всіх, хто не повернувся з тієї проклятої для всьо­го світу війни.
    9 травня – День Перемоги. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутний. Свято Перемоги – це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир , гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників.
   День пам’яті полеглих у Другій Світовій війні - це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу. Мало залишилось учасників тих подій, але всі ми щиро вдячні їм.
До Дня  пам'яті і примирення та до 73-річниці Перемоги над нацизмом
 у бібліотеці організовано книжкову виставку 
"Подвиг не має забуття"

Презентую учням документальні книги та статті, прозові та поетичні збірки про роки
 Другої світової війни.  Раджу своїм читачам їх перечитати.



  Пам'ять ... Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.
 Ця   пам'ять робить нас сильнішими. Вона  запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий