пятница, 21 сентября 2018 г.


Запросила учнів 9-Б класу на бібліотечний урок
 "Пам'ять минулого".
 Минають роки, відлітають у вічність.  Багато часу минуло з тієї тривожної ночі, коли  замовкли останні постріли, прийшов мир, за який заплачено ціною життя мільйонів людей. Усе далі відходять ті грізні роки, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав заради Перемоги  життя.
22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, у нашій країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001
Це  державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це  свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.
 Пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дають потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над нацизмом. А ви, молоде покоління, про їхні бойові подвиги, їхнє героїчне життя можете дізнатися сьогодні тільки з їхніх розповідей, кінофільмів, творів художньої літератури.


                      Пропоную переглянути невеличку підборку літератури 

"Про війну, про бої - ми читаєм з книжок"







Комментариев нет:

Отправить комментарий