четверг, 23 августа 2018 г.

23 серпня – день державного прапора України
Сьогодні, напередодні святкування Дня Незалежності нашої держави, за Указом Президента України  вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України! Відповідно до статті 20 Конституції України, Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.
   Багато століть відбувалося формування нашого шляхетного та яскравого стягу - священного двоколору. Багато поколінь захисників української землі – нашої Вітчизни – проливали кров та клали на плаху історії свої голови за цей величний символ.  Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО за свободу та незалежність нашої країни! Це - Символ свободи і волі, віри та сили українського народу.
   Для кожної держави прапор – це обличчя країни. Під цим прапором зустрічають іноземних гостей, приймають присягу військовослужбовці, працюють посольства України, його урочисто підіймають у дні слави та перемог наших олімпійців, а зараз під цим прапором наші бійці виборюють перемогу в ім’я свободи нашої української землі!
 Сьогодні саме під цим прапором наші бійці йдуть у двобій за справедливість, за мир на нашій землі, за чисте небо, за святу правду!
   Бо всі ми мріємо про велику й нездоланну державу «у сім’ї вольній, новій», як писав наш Кобзар - Тарас Шевченко та прагнемо зайняти достойне місце у сім’ї європейських народів!
Для любителів довідкої та документальної літератури у шкільній бібліотеці діє виставка «Кроки до незалежності », де кожен бажаючий зможе дізнатися щось нове та цікаве для себе.
Історія державного прапору України


Комментариев нет:

Отправить комментарий