суббота, 21 апреля 2018 г.


                          Світ в твоїх руках

      


                                            22 квітня  – Міжнародний день Землі 

Свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.  Всі ми зобов’язані своїм життям планеті – прекрасній і єдиній Землі-матері. Зеленої від лісів, синьої від океанів, жовтої від пісків. Наша планета – найбільша таємниця і диво. Вона зберігає в собі найпотаємніші загадки від зародження життя до прийдешніх доль людства.
     Наука екологія вивчає наш будинок – планету. Все в ньому   взаємопов’язане, все залежать один від одного: якщо згасне сонце – все замерзне і покриється мороком; якщо зникнуть повітря і вода – не буде чим дихати і нічого буде пити; якщо зникнуть рослини – нічого буде їсти тваринам і людині … Тому  зберегти природу означає зберегти життя.


      Учні 6-А класу разом з  вчителями Макаренко Т.І., Дорудою Л.М., Галіцькою Н.В. та бібліотекарем Майтак О.І.,   провели  екологічну гру– квест «Світ в твоїх руках». Під час заходу  учасники шукали умовний скарб, що знаходився в сундуці. Змагалися 4 команди: «Охоронці», «Юні екологи», «Фантазери» та «Дослідники» . Діти пройшли 4  станції: «Біологічна», «Географічна», «Естетична» та «Довідкова»

   Мета цього квесту:  сформувати в дітей основи екологічної культури,, правильне ставлення дитини до навколишньої природи, до себе і до людей.

   На станції «Географічній» учням потрібно було показати всі свої знання з географії,  розмістивши правильно на карті назви материків та океанів.

  Багато хитрих загадок було запропоновано учасникам квесту на станції «Довідковій»
Щоб знайти відгадки,їм довелося перегорнути не одну сторінку книг.

   На станції «Екологічній»  порадували екологічними знаками, які створили з метою формування екологічної культури та правильного ставлення до навколишньої природи.


                             

Учасники підготували чудові творчі проекти по водяній, вогняній, повітряній та земній стихіях на станції «Естетичній»

Зібравши 16 ключів, діти відкрили  сундук з головним гаслом:
 «Лише зрозумівши природу, людина зрозуміє саму себе».



                              Сфотографувалися в рекреаційному куточку рідної школи.



Комментариев нет:

Отправить комментарий